РАДОВИШ ДОМАЌИН НА ДИПЛОМАТСКИОТ ЕКОНОМСКИ КАРАВАН

Денеска градот Радовиш и Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов беа домаќини на повеќе од десет амабасадори. Општините Радовиш, Конче и Василево пред присутните гости ги претставија своите економски капацитети. Воедно симболично пред паркот кај Јаворот беше искористен почетокот на пролетта засадувајки дрвца во знак на пријателство.