ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА СЕНЗОРНА СОБА ВО ООУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“ ВО РАДОВИШ

Во рамки на  проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ денес беше пуштена во употреба првата сензорна соба во Радовиш. Истата од денес ќе може да ја користи стручниот тим на ООУ „Крсте Петков Мисирков“ и во неа ќе се поттикнува аудитивниот, визуелниот, физичкиот и тактилниот развој кај учениците со и без пречки во развојот…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН СО НАМЕНА Е1.13 КП 1082 КО СУЛДУРЦИ, ОПШТИНА РАДОВИШ

Постапка бр. 43796,  арх. бр. 26 – 1182/1 од 06.07.2022 г.   Известување Предмет: Известување за јавен увид на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план со намена Е1.13 – Површински соларни и фотоволтаични електрани, за фотонапонска електроцентрала со капацитет до 1 МW на дел од КП 1082 КО Сулдурци, Општина Радовиш   Почитувани, Во…

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ВО ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНИОТ ГРАД БЕЛИШЧЕ ВО РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА

Во деновите од 9 до 11 Септември, делегација од општина Радовиш предводена од Секретарот на општината, Љупче Почивалец, беше во посета на збратимениот град Белишче во Република Хрватска.   Повод за гостувањето беше одржувањето на традиционалната манифестација „Белишчанска златна есен“, во чии склоп се одржаа неколку културно-спортски активности. Покрај делегацијата од ЕЛС општина Радовиш, дел…

ОДБЕЛЕЖАН 8 СЕПТЕМВРИ – ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА

Денес, на свечен начин на спомен обележјето за независноста на Република Македонија пред зградата на ЕЛС општина Радовиш беше одбележан 8 Септември – денот на независноста на Република Северна Македонија. Во име на целокупната општествено-политичка јавност, од страна на делегација на општина Радовиш предводена од Секретарот на општина Радовиш Љупче Почивалец, како и Пратениците Здравко…

ДОДЕЛЕНИ РАНЧИЊА НА ПРВАЧИЊАТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

Денес, во општинските основни училишта во општина Радовиш, на првачињата им беа доделени училишни ранци со комплетен училишен прибор, кои се обезбедени преку донација од компанијата Адора Инженеринг. По тој повод, во ООУ „Никола Карев“ и ООУ „Крсте П.Мисирков“ присуствуваа Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов, генералниот директор на Адора Инженеринг, г-дин Ванчо Чифлиганец и…

OДБЕЛЕЖАН ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Денес, во општинските основни училишта во општина Радовиш на свечен начин и со пригодни програми беше одбележан почетокот на новата учебна година. Во ООУ „Никола Карев“ и ООУ „Крсте П.Мисирков“ во име на Градоначалникот на општина Радовиш, на сите ученици од основното образование, среќен и успешен почеток им посака Секретарот на општина Радовиш, Љупче Почивалец.…

ОБЈАВА број 1/2022 ЗА ОТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ

  ОБЈАВА број 1/2022 од 05.09.2022 година за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Северна Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Радовиш   ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република  Северна Македонија, предвидено со: 1.Дeтален урбанистички план 2 УМ. А,Б, В во Радовиш , донесен…

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПРЕДЛОГ-ПРОГРАМИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“

Врз основа на член 22 став 1 точка 6 од Законот за локална самоуправа (“Службен весник на РМ” бр. 5/02), член 43 од Статутот на општина Радовиш (“Службен гласник на општина Радовиш” бр. 5/02), на ден 30.08.2022 год. Градоначалникот на општина Радовиш објавува,   ЈАВЕН ПОВИК за доставување на предлог-програми за реализација на традиционалната манифестација…

ОБЕЗБЕДЕНИ РАНЦИ ЗА СИТЕ ПРВАЧИЊА

„Во чест на почетокот на новата учебна година, Градоначалникот на општина Радовиш,  на сите ученици од основното и средното образование им посакува среќен и успешен почеток и многу успеси во учебната 2022/23 година. По тој повод, Градоначалникот Ацо Ристов, фирмата Адора Инженеринг и Проф. Д-р Ванчо Чифлиганец обезбедија по еден училишен ранец со комлетен училишен…

ОДРЖАНА 15 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

Советнците денес ја работеа 15 редовна седница на Советот на општина Радовиш. На оваа седница беше предложен дневен ред од 35 точки, и дополнување на дневниот ред од две точки.   После отварањето на седницата од страна на Претседателката на Советот Моника Трајанова поради немање комплетни информации за дел од предложените точки, се повлекоа пет…