НОВИТЕ ДИГИТАЛНИ УСЛУГИ ДОСТАПНИ ЗА ГРАЃАНИТЕ

Со успешната реализација на проектот ‘Пост-КОВИД: Општините како двигатели на одржливиот развој’ кој се реализираше во соработка со Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП), Министерството за локална самоуправа, Бирото за регионален развој и партнерство со Општина Конче, новите услуги веќе се достапни за граѓаните. Новата дигитална алатка опфаќадваесет општински услуги со можноста задополнително проширување…

ПОТВРДА ЗА ЗАВЕРКА НА ОДОБРЕН УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ СО ПЛАН ЗА ПАРЦЕЛАЦИЈА ЗА ПРОМЕНА НА ГРАНИЦИ НА ГП A.5 и ГП A.7, дел од ДУП за УБ 3

  РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ОПШТИНА РАДОВИШ Бр.26-89/5                                          од: 22.03.2023г.   ПОТВРДА ЗА ЗАВЕРКА НА ОДОБРЕН УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ СО ПЛАН ЗА ПАРЦЕЛАЦИЈА ЗА ПРОМЕНА НА ГРАНИЦИ НА ГП A.5 и ГП A.7,дел од ДУП за УБ 3  во Радовиш, ОпштинаРадовиш   До: Петре Коцев од Радовиш, со полномошно на Друштво за проектирање, градежништво, инженеринг и други…

ОБЈАВА ЗА ДАВАЊЕ ПОД ЗАКУП НА НЕДВИЖНИ СТВАРИ – ПРОСТОРИИ ПОД ЗАКУП ВО СРЦ „25 МАЈ“

Врз основа на член 24, 25, 26, 27, 28, 29, 36, 37, 38, 39 и член 57 – а од Законот за користење и располагање со ствари во државна сопственост и ствари во општинска сопственост („Службен весник на Р.М“ бр.78/15, 106/15, 153/15, 190/16 и 21/18), Одлука за давање на недвижна ствар под закуп на УО…

ПРОДОЛЖУВА ЗГРИЖУВАЊЕТО И СТРУЧНИОТ ТРЕТМАН НА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

Драги сограѓани, општина Радовиш продолжува организирано да се грижи за намалувањето на бројот на кучињата скитници. Во соработка со Ветеринарната станица Неготино, денес беше извршено организирано заловување, по што најпрво ќе следува идентификација на микрочипови а потоа вакцинација против беснило, антипаразитски третман како и тест за социјализација.   Би сакале да упатиме апел до здруженијата…

27 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

27. седница на Советот на општина Радовиш денеска беше со дневен ред од 50 точки, и предложени 3 точки од дополнувањето на дневниот ред. Советниците имаа можност да разгледуваат и дебатираат за голем број на Предлог-програми и Предлог-одлуки, но на почетокот имаа можност да постават Советнички прашања на кој одговор даде Градоначалникот на општина Радовиш,…

ЗАВРШИ ОДБОЈКАРСКИОТ КУП НА МАКЕДОНИЈА

Во деновите од Четврток до Сабота, Радовиш беше домаќин на одбојкарскиот куп на Македонија. Победници и освојувачи на купот во машка конкуренција е Одбојкарскиот клуб „Струмица Никоб“ а во женска конкуренција Одбојкарски клуб „Работнички Скопје“ Медалите и пехарите на најуспешните ги доделија претставниците од Извршниот одбор од Одбојкарската федерација на Македонија и Градоначалникот на општина…

РЕАЛИЗИРАНА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦА „ВИДОЕ СМИЛЕВСКИ БАТО“

Со последната фаза од градежните работи, денес се комплетира изградбата на улицата „Видое Смилевски Бато“ која изнесува 6,5 мил. денари. Продолжуваме со решавање на приоритетите на граѓаните.

ПРОЕКТОТ ЗЕЛЕНА ТОПЛИНА ПРЕЗЕНТИРАН ВО СКЛОП НА ЕКОНОМСКО ДИПЛОМАТСКИОТ КАРАВАН

Дипломати и економски претставници од 17 земји имаа можност да се запознаат со проектот Зелена топлина кој се кофинансира од Европската унија во склоп на програмата Еу за општините, од Министерството за локална самоуправа и со поддршка на Швајцарската агенција за развој и соработка. Градоначалникот Ацо Ристов пред присутните гости го презентираше проектот истакнувајќи ги…

РАДОВИШ ДОМАЌИН НА ДИПЛОМАТСКИОТ ЕКОНОМСКИ КАРАВАН

Денеска градот Радовиш и Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов беа домаќини на повеќе од десет амабасадори. Општините Радовиш, Конче и Василево пред присутните гости ги претставија своите економски капацитети. Воедно симболично пред паркот кај Јаворот беше искористен почетокот на пролетта засадувајки дрвца во знак на пријателство.

ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ ВО ПОСЕТА НА OПШТИНА РАДОВИШ

Во посета на општина Радовиш беше Директорот на агенцијата за млади, Наумче Мојсовски. Беше разговарано за неколку тековни активности, како и за можностите за подобрување на спортската инфраструктура во општина Радовиш.